SONAR – Afstudeerperformance

Juni 2018 studeer ik af bij Musician 3.0 aan de HKU !

Poster door: FréderiqueMaakt

De ruimte is mijn klankkast, ik onderzoek haar, benader haar bijna als partituur voor wat er klinkt, toch is wat er klinkt grotendeels geïmproviseerde muziek. Door te onderzoeken leer ik de ruimte tot in elke vezel kennen, zowel voor als tijdens de performance. Vanuit mijn bevindingen maak ik beslissingen in regie en klank die een leidraad vormen voor wat er op het moment, geïmproviseerd, gaat klinken. Ik kies voor improvisatie omdat dat een manier van maken is die veel focus en concentratie op het nu legt en daarom een rauwe en eerlijke vorm van spelen is voor mij.
Om de ruimte goed te kunnen vertalen werk ik graag samen met verschillende disciplines. Klank ontstaat door beweging en door beweging ontstaat muziek. Door samen te werken met bijvoorbeeld dans, tekst of beeldende kunst krijgt het werk meer gelaagdheid. Deze kunstvormen staan wat mij betreft niet naast elkaar maar zijn met elkaar verweven.

Mijn afstudeerperformance vindt plaats in de galerie KuuB. De lange en diepe ruimte met veel wit, grijs, verschillende hoeken en lijnen inspireert mij. Met een team van muzikanten, performers en een beeldend kunstenaar onderzoek ik KuuB doormiddel van de parameters: beweging, tijd, weerkaatsing en volume. Dit leidt tot een performance waar zowel het publiek als de spelers zich door de ruimte verplaatsen. De ruimte wordt van verschillende kanten belicht, zowel visueel als auditief.

Met dank aan Stichting MusicaMaxima

Reserveren voor Sonar (vol=vol)